Back to blog

A tricky timber skylight

We recently installed this tricky skylight in a large Georgian house on Bathwick Hill. This was part of a lengthy schedule of works for the Bath Bespoke team and although not a big window, caused a fair amount of head-scratching to resolve, not least because it was almost impossible to erect a ladder safely on the stairs.

There was an existing window over the main stairwell of the house which allowed natural light to flood into the space, but was in no way a special feature. Working with the client’s sketches, Tom created a neat solution with square nine panel rooflight, incorporating a casement hatch in the centre to allow access for future maintenance of the window above. One of our most talented craftsmen, Ollie Davidson, was responsible for making this and other feature windows in the house, he used a sustainable solid hardwood which was finished here in our sprayshop by Luke. The rooflight incorporated frosted glass panes to conceal the utilitarian window above it.

If you like this idea and have a similar issue in your home – please get in touch because we’d love to help.

Back to blog

Categories:Joinery